• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Inbjudan Vår- och Årsmöte den 14 juni på Stockholms GK

kevinge georg kittel

Foto: Georg Kittel

Program & inbjudan till Svenska Golfhistoriska Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 14 juni på 115-åriga Stockholms Golfklubb, Kevinge

11:00 Första start
Vi spelar match om Harry Vardon Trophy mellan de gamla och de inte fullt så gamla klubbarna (fyrboll bästboll match). Valfritt spel med hickory eller moderna klubbor (olika handicapberäkningar). Individuell anmälan, tävlingsledningen sätter ihop lagen och bollarna.
Startlistan skickas ut via mejl den 12 juni. Oförutsedda ändringar kan inträffa och vi ber därför alla golfare att finnas på plats i god tid före första start.

Greenfee. Reducerad greenfee 400 kronor (SGF:s guld- och silvermärken accepteras inte av golfklubben i samband med denna typ av arrangemang).

17:00 Golfhistoriskt föredrag Göran Zachrisson, välkänd golfjournalist och hedersmedlem i SGS, håller föredrag om ett golfhistoriskt ämne.

17:45 Årsmötesförhandlingar samt gruppfotografering och därefter en tvårätters middag

Meny
Rödvinsbrässerad oxkind med morot, smålök och tryffelpotatispuré, Chokladpannacotta med bär, Kaffe, Vatten.
Öl och vin kan köpas i baren.

Deltagaravgift
Golf och middag: 200 kronor
Endast middag: 200 kronor

Arrangemanget är möjliggjort genom välvilliga rabatter av Stockholms Golfklubb ochbidrag från Svenska Golfhistoriska Sällskapet.

Anmälan
Snarast, dock senast den 7 juni med e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Begränsat antal starttider. Vid anmälan anges typ av klubbor och deltagande vid middagen. Givetvis ingen avgift, och ingen förhandsanmälan nödvändig, för SGS-medlem som enbart önskar delta i själva årsmötet.

Alla hålltider på eftermiddagen är ungefärliga beroende på antalet spelare.

Handlingar (Handlingarna kommer också finnas tillgängliga på årsmötet)

VÄLKOMNA!

Aktuellt

IMAGE Inbjudan Vår- och Årsmöte den 14 juni på Stockholms GK
torsdag, 16 Maj 2019
Foto: Georg Kittel Program & inbjudan till Svenska Golfhistoriska Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 14 juni på 115-åriga Stockholms Golfklubb, Kevinge 11:00 Första startVi spelar...
IMAGE När golfen var ung – ny bok om svensk golfhistoria
söndag, 30 december 2018
När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras intresse? Dessa frågor tar sig Georg Kittel an i boken ”När...
IMAGE Svenska Golfhistoriska Sällskapet vann Anders Jansons Minne
torsdag, 27 september 2018
Svenska Golfhistoriska Sällskapet vann den 16e hickorymatchen om trofén Anders Jansons Minne. Vi besegrade Bro-Bålsta Golfklubb med två upp i matcher. Senast vi vann var 2014. BBGK har vunnit sju...
IMAGE Soligt höstmöte på Klinga
torsdag, 13 september 2018
90-årsfirande Norrköpings Golfklubb, som numera heter Norrköping Söderköping GK, var värd för årets höstträff. Klubbens pro Johan Moberg hälsade välkommen och den tidigare klubbchefen...
IMAGE Matchkungarna pressar Bro-Bålsta
torsdag, 30 augusti 2018
Svenska Golfhistoriska Sällskapet kommer med ett segertungt lag till den 16e matchen om trofén Anders Jansons Minne. Spelarna i årets lag har tillsammans tagit 20 matchpoäng genom åren. Lagets...

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

3-4/8 2019 Svenska Hickorymästerskapet på Falkenbergs GK

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

29-30/6 2019 Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

Läs mer

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer