• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Inbjudan Vår- och Årsmöte den 14 juni på Stockholms GK

kevinge georg kittel

Foto: Georg Kittel

Program & inbjudan till Svenska Golfhistoriska Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 14 juni på 115-åriga Stockholms Golfklubb, Kevinge

11:00 Första start
Vi spelar match om Harry Vardon Trophy mellan de gamla och de inte fullt så gamla klubbarna (fyrboll bästboll match). Valfritt spel med hickory eller moderna klubbor (olika handicapberäkningar). Individuell anmälan, tävlingsledningen sätter ihop lagen och bollarna.
Startlistan skickas ut via mejl den 12 juni. Oförutsedda ändringar kan inträffa och vi ber därför alla golfare att finnas på plats i god tid före första start.

Greenfee. Reducerad greenfee 400 kronor (SGF:s guld- och silvermärken accepteras inte av golfklubben i samband med denna typ av arrangemang).

17:00 Golfhistoriskt föredrag Göran Zachrisson, välkänd golfjournalist och hedersmedlem i SGS, håller föredrag om ett golfhistoriskt ämne.

17:45 Årsmötesförhandlingar samt gruppfotografering och därefter en tvårätters middag

Meny
Rödvinsbrässerad oxkind med morot, smålök och tryffelpotatispuré, Chokladpannacotta med bär, Kaffe, Vatten.
Öl och vin kan köpas i baren.

Deltagaravgift
Golf och middag: 200 kronor
Endast middag: 200 kronor

Arrangemanget är möjliggjort genom välvilliga rabatter av Stockholms Golfklubb ochbidrag från Svenska Golfhistoriska Sällskapet.

Anmälan
Snarast, dock senast den 7 juni med e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Begränsat antal starttider. Vid anmälan anges typ av klubbor och deltagande vid middagen. Givetvis ingen avgift, och ingen förhandsanmälan nödvändig, för SGS-medlem som enbart önskar delta i själva årsmötet.

Alla hålltider på eftermiddagen är ungefärliga beroende på antalet spelare.

Handlingar (Handlingarna kommer också finnas tillgängliga på årsmötet)

VÄLKOMNA!

Aktuellt

IMAGE Inbjudan till Svenska Golfhistoriska Sällskapets Höstmöte 14/9
fredag, 16 augusti 2019
Välkommen till höstmöte på Kalmar Golfklubb lördagen den 14 september. Kalmar Golfklubb bildades 1947. 1950 invigdes de första 9 hålen och 1966 utvidgades banan till 18 hål. Ytterligare en...
IMAGE Svenska Hickorymästerskapen 2019
onsdag, 07 augusti 2019
Två välkända profiler inom svensk hickorygolf, Johan Moberg, Norrköping Söderköping GK och Christina Elmér, Flommens GK, vann herr- respektive damklassen för tredje gången när 22:a Svenska...
IMAGE Le Grande Finale - 12 oktober
fredag, 26 juli 2019
Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Svenska Golfmuséet står som värdar och inbjuder härmed till stor Hickoryfinal. Le Grand Finale är en lagtävling mellan de svenska hickorytourerna för att...
IMAGE Mikael Garnow vann Svenska Hickorymästerskapen i Matchspel
måndag, 01 juli 2019
I ett helt fantastisk väder på Helsingborgs GK avgjordes Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel 2019. Fullt startfält med 48 deltagare fajtades på lördagen om de attraktiva 16 platserna i...
IMAGE Svenska Hickorymästerskapen Match - Dag 1
lördag, 29 juni 2019
I ett fantastiskt väder på en med en svalkande frisk vind från havet avgjordes det mycket spännande gruppspelet i mästerskapet. De 12 gruppvinnarna och de 4 bästa tvåorna har nu trätt fram....

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

1-2/8 2020 Svenska Hickorymästerskapet på Linköpings GK

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

27-28/6 2020 Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

Läs mer