Svenska Golfhistoriska Sällskapet

Gävle GolfklubbGävle Golfklubb

År 1932 började man tala om en golfbana i Gävle. 1938 hade man ett sammanträde för att konkretisera planerna. Andra världskriget kom och saken måste skjutas upp. Klubben bildades 1949 och efter att ha engagerat banarkitekten Rafael Sundblom förelåg sex hål spelklara 1951.

Gävle GK med 45 hål och 2100 medlemmar har fostrat många elitspelare och har prägel av tävlingsklubb. Det blir därför ett extra intressant Höstmöte där individuella tävlingen om vandringspriset Den gamla klubban byts ut mot en lagmatch där SGS utmanar Gävle GK om en inteckning (SGS dalabrigad med leksingar och Morafolk ser det delvis som en match mot Brynäs).

PROGRAM (preliminära tider)

10:45 Lunch i restaurangen
11:20 Föredrag om Gävle Golfklubbs historia i konferenslokal
12:10 Första start i 21:a Höstmötet. SGS i lagmatch mot Gävle Golfklubb. Fyrboll bästboll 18 hål. Spel med såväl hickoryklubbor som moderna klubbor.        
17:45 ca Prisutdelning (direkt efter tävlingens slut). Reducerad greenfee 300 kr. Lunchbuffé 120 kr.

Handicap för spelare med hickoryklubbor enligt SGS handicapregler för hickoryspel.

Anmälan senast fredag 25 augusti till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Ange golf-id samt meddela om du ämnar delta i både lunch och golf eller bara i en del. Bra om du också kan meddela om du tänker spela med hickory- eller moderna klubbor.

Mycket välkommen med anmälan!

Årets jubilarer