Svenska Golfhistoriska Sällskapet

Philip och Adrian Dyer på Parkbanan, Hooks Golfklubb, under sitt besök i somras. De står på 11:e green, ett av Frank Dyers ursprungliga hål från 1934.Philip och Adrian Dyer på Parkbanan, Hooks Golfklubb, under sitt besök i somras. De står på 11:e green, ett av Frank Dyers ursprungliga hål från 1934.

Under större delen av 1930-talet hade Göteborgs Golf Klubb en engelsk pro, Frank Dyer, som satte flera avtryck i den svenska golfhistorien. Han gav lektioner till golfspelande göteborgare, segrade i flera av dåtidens främsta proffstävlingar i Skandinavien och anlitades som bankonstruktör. Frank Dyer lade ut de fyra första hålen vid Hooks Herrgård och de första nio på Jönköpings bana i Kettilstorp.    

I somras kom Frank Dyers två söner, Adrian och Philip, till Sverige på en nostalgiresa i pappans anda. De hade med sig fyra ”Frank Dyer” klubbor som de donerade till Svenska Golfmuseet i Landskrona och de besökte såväl Göteborgs Golf Klubb i Hovås som de båda klubbarna och banorna i Hook och Jönköping.    

Dessutom skrev Adrian Dyer en kort biografi över Frank Dyers liv som golfspelare som vi är glada att kunna presentera här: ”The Golf Career of Frank Dyer”.

Läs mer...

Henrik Stenson, nybliven Open Champion på Royal Troon 2016. Foto: R&A.

Henrik Stenson, nybliven Open Champion på Royal Troon 2016. Foto: R&A.

Trettiofyra spelare som har vunnit The Open Championship har någon gång spelat golf i Sverige. Fem har gjort det som regerande mästare. Henrik Stenson blir den sjätte när han spelar Nordea Masters på Barsebäck 2017.

Alla de 34 mästarna presenteras i Svenska Golfhistoriska Sällskapets Årsskrift 2017. Men tyvärr inte alla deras Sverigebesök, därtill fanns det inte plats. Här på webben brottas vi inte med utrymmesbrist, här kan vi redovisa alla besöken. Tror vi.

Spelarna presenteras i kronologisk ordning efter sina segrar i The Open. Därpå följer en redovisning av alla deras kända besök som golfspelare i Sverige.

Finns det någon mästare vi glömt? Finns det något Sverigebesök vi missat? Har du egna personliga minnen från några av besöken? Skriv till oss och berätta! Vi följer upp dina berättelser i nästa Årsskrift eller här på webben. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer...

Årets jubilarer

SGS Webbshop

SGS Klubbtröja

Nyhet! 2018 års modell

Mörkgrå (Herr) Svart (Dam). Nu finns det även en snygg slipover att välja!


Nu kan du beställa Svenska Golfhistoriska Sällskapets mycket eleganta klubbtröja här i vår webbshop! Tröjorna finns för både dam och herr.

Köp din tröja här!