• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Vår- och årsmöte den 15 maj på Falsterbo Golfklubb

Program och inbjudan till Golfhistoriska Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 15 maj 2020 på anrika Falsterbo Golfklubb. 

OBS! På grund av Coronaviruset kan ändringar i dessa planer komma att ske. Vi kommer i så fall att informera på denna webbsida och via mejlutskick till alla medlemmar med e-postadress.

11:30  Första start. Spel om Harry Vardon Trophy. Fyrboll bästboll match mellan spelare från de gamla och de inte fullt så gamla klubbarna. Valfritt spel med hickory eller moderna klubbor (olika handicapberäkningar enligt SGS hcp-mall). Individuell anmälan, tävlingsledningen sätter ihop lagen och bollarna.  

18:00 Golfhistoriskt föredrag. Bengt Modéer berättar om Falsterbos legendariske pro William Hester.  

18:30 Årsmötesförhandlingar samt traditionell gruppfotografering och därefter en tvårätters middag.                     

Avgift 500 kr är ett paketpris som inbegriper reducerad & subventionerad greenfee samt subventionerad middag (exkl. dryck). 200 kr för medlem i Falsterbo GK.  

Anmälan Snarast, dock senast den 11 maj till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Begränsat antal starttider. Ange golf-id och om du avser spela med hickory eller moderna klubbor.  Alla hålltider under eftermiddagen är ungefärliga. 

VARMT VÄLKOMMEN! 

Här kommer all information om årsmöteshandlingar att läggas upp i god tid före mötet.  

pdfVarför reviderade stadgar?

pdfFörslag till reviderade stadgar

falsterbo 11

Falsterbo Golfklubbs 11:e green. Foto: Georg Kittel

Aktuellt

IMAGE Vår- och årsmöte den 15 maj på Falsterbo Golfklubb
onsdag, 25 mars 2020
Program och inbjudan till Golfhistoriska Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 15 maj 2020 på anrika Falsterbo Golfklubb.  OBS! På grund av Coronaviruset kan ändringar i dessa planer...
IMAGE Svenska Golfhistoriska Sällskapets arrangemang 2020
måndag, 24 februari 2020
Vi har ett nytt spännande golfhistoriskt år framför oss med flera punkter på programmet. Notera följande datum i era kalendrar redan nu: 15 maj Vårträff och Årsmöte på Falsterbo Golfklubb....
IMAGE Ny golfhistorisk bok om Sveriges första scratchspelare
torsdag, 12 december 2019
Carl Rydbeck. Berättelsen om en idrottsman är titeln på en nyutkommen bok av Bo A Mattsson som ägnat många år att söka fakta om den idag nästan bortglömde mästerspelaren från Falsterbo som...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

1-2/8 2020 Svenska Hickorymästerskapet på Linköpings GK

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

27-28/6 2020 Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

Läs mer