• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Årsmöte den 26 juni på Flommens Golfklubb, Falsterbo

De nuvarande restriktionerna för inrikes resor på grund av Coronapandemin upphör inom kort. SGS styrelse har beslutat att det uppskjutna årsmötet därför kan äga rum fredagen den 26 juni, cirka kl 18:00, på Flommens Golfklubb. Det blir dock ett nedbantat program jämfört med vad som ursprungligen var tänkt för den 15 maj. Ingen gemensam middag och inget föredrag, allt för att minimera riskerna för smittspridning. 

Flommens GK, som just fyllt 85 år (bildad 1935), ligger i Falsterbo, ett stenkast från Falsterbo GK där årsmötet ursprungligen skulle ägt rum. Detta platsbyte har gjorts av praktiska skäl. I en relativt avskild del av klubbhuset kan vi under ordnade former arrangera en utspridd sittning för cirka 30–40 deltagare med social (fysisk) distansering. De senaste tio åren har antalet deltagare varit i genomsnitt 30 medlemmar. 

Före själva årsmötet kan vi också spela golf under trevliga premisser på Flommens fina linksbana. Sällskapsspel i fyrbollar. Första start strax efter klockan 12. Greenfee (rabatterad av klubben och subventionerad av SGS): 300 kronor, inklusive lunch (som dock intas individuellt på terrassen). 

Anmälan till golfspel senast den 21 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange namn och golf-id och gärna om du avser spela med hickory eller moderna klubbor. Din starttid kommer att meddelas via GIT minst tre dagar i förväg. Alla som deltar i golfen förväntas också delta i årsmötet. 

Anmälan till årsmötet senast den 24 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Även de som enbart avser delta i själva årsmötet måste alltså anmäla sig på förhand för att vi ska ha koll på att vi håller oss under gränsen 50 personer.  

Alla årsmöteshandlingar (eller information därom) kommer att läggas upp på denna sida senast den 18 juni. Styrelsens förslag till reviderade stadgar är redan upplagda sedan länge. Fyra medlemsmotioner har inkommit och nu också lagts upp på sidan tillsammans med styrelsens yttranden.  

Vi förväntar oss att alla deltagare tar ett stort personligt ansvar och följer alla de regler och riktlinjer som utfärdats av myndigheterna. Tillsammans håller vi coronasmittan borta! 

VARMT VÄLKOMNA TILL FLOMMENS GOLFKLUBB DEN 26 JUNI!

Årsmöteshandlingar (handlingarna kommer också att finnas tillgängliga på årsmötet)

pdfDagordning årsmöte 26 juni 2020

Verksamhetsberättelse 2019 (se Årsskrift 2020, sid 36-38)

Årsbokslut 2019 (kan rekvireras från sekreteraren via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

pdfRevisionsberättelse 2019

Verksamhetsplan 2020 (se Årsskrift 2020, sid 38)

Budget 2020 (kan rekvireras från sekreteraren via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

pdfFörslag till reviderade stadgar

pdfVarför reviderade stadgar?

pdfMotion 1. Tillåta nytillverkade replikaklubbor i av SGS arrangerade mästerskap

pdfYttrande till motion 1

pdfMotion 2. Svenskt Mästerskap i Classic Golf eller Persimmon Blades

pdfYttrande till motion 2

pdfMotion 3. Regler för hickoryklubbors utformning i SGS stadgar

pdfYttrande till motion 3

pdfMotion 4. Införa syfte och verksamhet i SGS stadgar

pdfYttrande till motion 4

pdfValberedningens rapport

 

flommen

Flommens Golfklubb, 14:e green.            Foto: Georg Kittel

Aktuellt

IMAGE Bengt Larsson vald till ny ordförande i SGS
onsdag, 01 juli 2020
Så kunde äntligen Golfhistoriska Sällskapets årsmöte hållas, blott fem dagar före ”deadline”, när vi samlades den 26 juni på Flommens Golfklubb. Mötet skulle egentligen ha ägt rum den...
IMAGE Svenska Hickorymästerskapet och Svenska Hickorymästerskapet i matchspel ställs in 2020
måndag, 08 juni 2020
Svenska Hickorymästerskapet (SHM) var planerat att äga rum på Linköpings GK den 1-2 augusti. Linköpings GK har till detta evenemang planerat många mycket intressanta kringaktiviteter. Men pga...
IMAGE Årsmöte den 26 juni på Flommens Golfklubb, Falsterbo
lördag, 06 juni 2020
De nuvarande restriktionerna för inrikes resor på grund av Coronapandemin upphör inom kort. SGS styrelse har beslutat att det uppskjutna årsmötet därför kan äga rum fredagen den 26 juni,...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

1-2/8 2020 Svenska Hickorymästerskapet på Linköpings GK

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

27-28/6 2020 Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

Läs mer