• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Inbjudan till Svenska Golfhistoriska Sällskapets Höstmöte 12/9

SVENSKA GOLFHISTORISKA SÄLLSKAPETS HÖSTMÖTE PÅ TROSA GOLFKLUBB LÖRDAG DEN 12 SEPTEMBER 2020

Trosa GK

Foto: © Trosa GK

Trosa Golfklubb bildades 1974. 1976 invigdes de första 9 hålen och 1991 stod 18-hålsbanan klar. Banan ligger ute i skärgården på Lagnö i en bedårande vacker omgivning med ett rikt naturliv. Bland andra birdies kan man även få se både havsörn och häger.

Vi hoppas att du kan komma och vara med på ett intressant Höstmöte där vi förutom att lära oss lite om Trosa GK:s historia också spelar lagmatch mot värdklubben på en härlig seasidebana med klar linkskänsla. Vi behöver ett starkt lag så vi kan behålla vandringspriset "Den gamla klubban" som vi erövrade i Kalmar förra året.

PROGRAM
11:30 Lunch, enskilt med väl tilltagna coronaavstånd.
12:30 Historik om Trosa GK och information från SGS.
12:50 Lottning av bollar.
13:00 Start av matchspel ”om den gamla klubban”.

ANMÄLAN
Mejla din anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 5 september. Ange:
• namn, golf-id och handicap
• om du ämnar vara med på lunch och golfspel eller enbart golfspel
• om du avser spela med moderna klubbor eller hickoryklubbor

I år är vi tvungna att begränsa antalet deltagare till totalt 40 personer. Det är först till kvarn som gäller. Anmäler du dig tidigt kommer vi med största säkerhet direkt kunna konfirmera ditt deltagande.

Greenfee för denna dag är 250 kr och lunch kostar 110 kr.

VARMT VÄLKOMNA

Aktuellt

IMAGE Svenska Hickorymästerskapet 2021
torsdag, 10 juni 2021
Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Linköpings Golfklubb inbjuder härmed till det 23:e Svenska hickorymästerskapet 7-8 augusti 2021. Ladda hem inbjudan för mer information > Anmälan via...
IMAGE Kallelse till Svenska Golfhistoriska Sällskapets årsmöte den 20 augusti på Göteborgs Golf Klubb kl. 17:00
tisdag, 08 juni 2021
  Inbjudan till årsmöte fredagen den 20 augusti 2021 på Göteborgs Golf Klubb med golf, föredrag och middag. Program  10:30          Första...
IMAGE Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti
fredag, 21 Maj 2021
Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti Styrelsen för Svenska Golfhistoriska Sällskapet (SGS) har beslutat att skjuta upp vår- och årsmötet 2021 som skulle...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Carl Rydbeck

carlrydback front

Berättelsen om en idrottsman är titeln på en nyutkommen bok av Bo A Mattsson som ägnat många år att söka fakta om den idag nästan bortglömde mästerspelaren från Falsterbo som blev vår första scratchspelare.

Läs mer om boken här.

När golfen var ung

När golfen var ung

När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras intresse? Läs mer om boken här.

Mejla din beställning till info@golfhistoriska.se. Pris 149 kr /st + porto.

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

Läs mer