• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Pressmeddelande Svenska Golfmuseet.

Svenska Golfmuseet har nu en utbyggd hemsida med ny design. Sverige har en rik golfhistoria och Svenska Golfmuseet har nu utvecklat denna del av verksamheten. Svenska Golfmuseet invigdes år 2000 och ligger placerat i anslutning till Landskrona golfklubb. Den befintliga utställningen skall helt byggas om med planerad invigning år 2022. I avvaktan på den förändringen har resurserna satsats på att utveckla museets digitala kommunikation med Sveriges golfspelare.

På den nya hemsidan har såväl avdelningarna för Internationell som Svensk golfhistoria utvecklats med mer information och fler berättelser. Framför allt beskrivs utvecklingen fram till våra dagar. Avdelningen om den svenska golfens profiler återstår att utveckla, vilket kommer att göras i samband med att den nya utställningen står färdig.

Golfmuseet har en omfattande samling av föremål och litteratur. Dessa databaser finns nu tillgängliga för besökarna på hemsidan. Föremål och böcker har klassificerats för att göra den enklare för den intresserade att hitta vad vi har.

Vår förhoppning är att den nya hemsidan skall kunna fungera som kunskapskälla för svenska golfare och läromedel för juniorer och golfgymnasister. Hemsidan finns på adress www.svenskagolfmuseet.se. Museet har också en Facebooksida: svenskagolfmuseet. 

 Gruppbild Hovas 1905 small

Frågor och synpunkter besvaras av:

Claes Grönberg                                          Göran Nyström

Styrelsens ordförande                              Intendent

08-6221582                                                0720-411444

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                           Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Aktuellt

IMAGE Pressmeddelande Svenska Golfmuseet.
lördag, 17 oktober 2020
Svenska Golfmuseet har nu en utbyggd hemsida med ny design. Sverige har en rik golfhistoria och Svenska Golfmuseet har nu utvecklat denna del av verksamheten. Svenska Golfmuseet invigdes år...
IMAGE Höstmöte i Sörmlands vackra skärgård
onsdag, 16 september 2020
   I år gästade Sällskapet Trosa Golfklubb mitt i den Sörmländska skärgården. Vi hälsades välkomna av Kent Wäppling som tillsammans med SGS Andreas Alsén anordnat en mycket...
IMAGE La Grande Finale den 10 oktober ställs i år in
måndag, 07 september 2020
Förra årets upplaga av La Grande Finale på Landskrona GK var en uppskattad avslutning på hickorysäsongen. Från arrangörshåll tyckte vi att alla evenemangets ingredienser såsom museibesöken,...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

1-2/8 2020 Svenska Hickorymästerskapet på Linköpings GK

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

27-28/6 2020 Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

Läs mer