• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti

GGK 2018 01

Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti

Styrelsen för Svenska Golfhistoriska Sällskapet (SGS) har beslutat att skjuta upp vår- och årsmötet 2021 som skulle ha ägt rum den 11 juni till den 20 augusti. Detta är ett brott mot stadgarna som säger att mötet ska hållas senast den siste juni. Styrelsen ser det dock som ett av omständigheterna framtvingat stadgebrott i syfte att inte utsätta våra medlemmar för onödig smittorisk i den rådande pandemin.

Smittspridningen i Västra Götaland är fortfarande hög. Många av våra äldre och mest sårbara medlemmar är inte fullt ut vaccinerade. Många av våra yngre har inte ens fått sin första dos. Allt tyder dock på att situationen i slutet av augusti kommer att se betydligt bättre ut. Då hoppas vi också att kunna spela och umgås på ett mycket säkrare och trevligare sätt.

Styrelsen har även övervägt andra lösningar som exempelvis ett digitalt årsmöte men funnit att den beslutade åtgärden bäst gagnar SGS och dess medlemmar.

Styrelsen vill också framhålla att det inte spelar någon roll för SGS ekonomiska ställning innevarande år eller framtida ekonomiska utveckling om beslut tas i juni eller augusti. Och under tiden 11 juni - 20 augusti kommer styrelsen förvalta men inte ta några beslut av större ekonomisk betydelse. Styrelsen kommer att fungera som en expeditionsministär.

Mötet den 20 augusti kommer fortfarande äga rum i GGK:s klubbhus på Hovås. Vi har tidigarelagt alla aktiviteter en timma för att få lämpliga restider både före och efter mötet. Anmälan sker liksom tidigare till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med angivaande av golf-id, vilka klubbor man önskar spela med och om man vill delta i middagen, Se vidare www.golfhistoriska.se

Om några veckor kommer vi skicka ut en ny kallelse men redan nu kan du nedan se det uppdaterade programmet och anmäla dig.

Styrelsen hoppas och ser fram emot att träffa många medlemmar och att vi som brukligt också kan ha en riktigt trevlig social samvaro.

Styrelsen

Bild tagen på Göteborgs Golfklubb 2018GGK 2018 03

Aktuellt

IMAGE Svenska Hickorymästerskapet 2021
torsdag, 10 juni 2021
Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Linköpings Golfklubb inbjuder härmed till det 23:e Svenska hickorymästerskapet 7-8 augusti 2021. Ladda hem inbjudan för mer information > Anmälan via...
IMAGE Kallelse till Svenska Golfhistoriska Sällskapets årsmöte den 20 augusti på Göteborgs Golf Klubb kl. 17:00
tisdag, 08 juni 2021
  Inbjudan till årsmöte fredagen den 20 augusti 2021 på Göteborgs Golf Klubb med golf, föredrag och middag. Program  10:30          Första...
IMAGE Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti
fredag, 21 Maj 2021
Svenska Golfhistoriska Sällskapet skjuter upp årsmötet till den 20 augusti Styrelsen för Svenska Golfhistoriska Sällskapet (SGS) har beslutat att skjuta upp vår- och årsmötet 2021 som skulle...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Carl Rydbeck

carlrydback front

Berättelsen om en idrottsman är titeln på en nyutkommen bok av Bo A Mattsson som ägnat många år att söka fakta om den idag nästan bortglömde mästerspelaren från Falsterbo som blev vår första scratchspelare.

Läs mer om boken här.

När golfen var ung

När golfen var ung

När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras intresse? Läs mer om boken här.

Mejla din beställning till info@golfhistoriska.se. Pris 149 kr /st + porto.

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

Läs mer