Bro-Bålsta Golfklubb vann Anders Jansons Minne

Bro-Bålsta Golfklubb vann en klar seger i den 17e hickory matchen om trofén Anders Jansons Minne. Därmed är matchen tillbaka på sin långtids trend med åtta segrar för BBGK under de senaste tio åren mot endast två för Svenska Golfhistoriska Sällskapet.

BBGK tog ett grepp om matchen redan i förmiddagens greensomematcher med två vinster och två delade matcher. Alla fyra matcherna gick till sista hålet, men det var föga tröst för golfhistorikerna som dessutom befann sig två ned i hålräkningen. Efter lunchen, med den goda soppan i magen, gjorde SGS spelare ett ryck ute på Stora banan. Med ett hål kvar att spela av fyrbollsmatcherna hade de vunnit en match och två matcher stod all square. Med full utdelning kunde det ha blivit lika i matchpoäng, men BBGK höll emot. Restultatet blev 5–3 och två upp i hålräkningen.

”Vi kan inte ens säga att det var ’knappt men klart’ – det var bara klart”, säger SGS lagkapten Pehr Thermaenius.

AJminne2019

Saken är klar: SGS Andreas Nilsson och Ola Welander gratulerar sina övermän Rasmus Rönnberg och Mikael Edin på nians green. BBGK vann den sista fyrbollsmatchen och säkrade segern i lagmatchen.

pdfPressmeddelande Resultat Anders Jansons Minne 2019