Spännande Höstmöte på Kalmar Golfklubb

2019 09 14 1

Kalmar Golfklubb var i år värd för Golfhistoriska Sällskapets höstträff. Klubbchef Mårten Olander hälsade välkommen. Mårten kanske inte längre tillhör den allra yttersta eliten av europeiska golfspelare, men han tillhör definitivt den yttersta eliten bland föredragshållare. Vi fick avnjuta en fängslande och spännande resa genom Kalmar Golfklubbs historia. 

Efter föredraget bänkade vi oss bollvis och kunde på Mårtens uppmaning börja psyka motståndaren redan vid lunchen. Gick inte så bra med så trevliga motspelare eller ska vi snarare säga medspelare.

Den sedvanliga matchen mellan värdklubben och SGS spelades som sig bör på Kalmars Gamla Bana som började byggas 1947. Startar med ett riktigt tufft hål över en vik av Kalmarsund. Sen blir den vackra och välskötta banan aningen lättare. Lagmatchen i form av fyrboll blev mycket spännande där hemmalaget hade toppat inte bara med f.d. Europatourspelaren Mårten utan även med Åsa Gottmo som ju har en seger på Ladies European Tour på sin meritlista (Wales 2002). Men båda var ”nybörjare” med hickoryklubbor. När alla bollar kommit in stod det 3-3 i matcher. Vi fick räkna "hål upp" och då visade sig att SGS dragit längsta strået. Första inteckningen i vandringspriset "Den Gamla Klubban" för SGS sedan tävlingen blivit en lagtävling. 

23 spelare deltog i matchspelet. Mårten fick spela ensam i sitt lag. Ytterligare några lyssnade också på föredraget. Man unnar gärna fler att få uppleva en så fin golfdag. Roligt att vi fick långväga besök av Jörgen Linse, Karl Ekwall och Peter Nordwall. Drygt 80 mil t.o.r. 

Stort tack till Kalmar Golfklubb och Mårten för ett verkligt fin dag. 

För flera av oss fortsatte den fina dagen med spel på Öland dagen efter då vi blivit generöst inbjudna av Södra Ölands Hickorysällskap att delta i deras klubbmästerskap på LinksGolf Öland (f.d. Grönhögen). Alltså en perfekt weekend på båda sidor om Kalmarsund!

2019 09 14 2

Foto: Georg Kittel