La Grande Finale - Storslam för lag Southern Hickory Tour

Lördagen den 12 oktober genomfördes La Grande Finale  på Landskrona GK. Många hade hörsammat vår inbjudan. 45 hickoryspelare och ytterligare deltagare som hejade på. Det bjöds på bra spel, god mat, härlig stämning samt mycket uppskattade och intressanta besök på museet. Golfhistoriska böcker inhandlades. Stort intresse rönte också museets nyutvecklade skärmutställning om svensk golfhistoria som nu finns att köpa för hågade klubbar.

Tävlingen spelades i soligt sensommarväder på en fin bana med härlig utsikt över Öresund. Banan var uppsatt speciellt gör hickorygolf. Det gjorde rundan ännu roligare.

Georg Kittel inviger tavlingen

SGS ordförande Georg Kittel inviger tävlingen.

Georg Kittel, ordförande i Golfhistoriska Sällskapet, invigde tävlingen med en elegant drive. Näst på tee var Göran Nyström, Svenska golfmuseet med ett lika bra slag, Sist ut i invigningsbollen the grand old hckory gentleman Leif Einarsson. Alla påhejade av vår eminenta starter Lennart Molander.

Invigningsbollen

Starter Lennart Molander flankerad av startbollen.

Både lag och individuella priser stod på spel. Lagen utgjordes av de tre med bästa resultat inom respektive tour.  Southern Hickory Tour segrade i både brutto- och nettoklassen. Svenska mästarinnan i hickory Christina Elmér levererade den bästa bruttoscoren, 76 slag. Lika bra scorer hade West Coast Swings Claes Armå och Sören Meethz, Men Southerns jämnhet i toppen förde dem till seger före West på andra plats.

pdfTourfinal 2019 Lagresultat

I det segrande nettolaget var det Åke Ivar som bäst försvarade Southerns färger. Även här var det syds jämnhet som blev utslagsgivande. Väst återigen på andra plats.

Medaljstriden i den individuella bruttoklassen blev otroligt jämn. Fyra spelare på 76 slag. Segrade gjorde Christina Elmér på bättre sista 9. Högst upp på nettoprispallen steg skotsk-danske Angus Rollo med enastående 64 slag. 

pdfTourfinal 2019 Bruttoresultat individuellt

pdfTourfinal 2019 Nettoresultat individuellt

Angus Rollo Skotsk dansk vinnare

Angus Rollo, skotsk/dansk vinnare.

Prisutdelning hölls i samband med en välsmakande middag  på mysiga Brasseriet. Prisbordet dominerades av medaljer, golfhistoriska böcker och knästrumpor subventionerade av Eric  och Tomas från Borås.

På bordet fanns även äldre vandringspriser som museet inte längre kan exponera och vill avyttra. Vad vore då bättre än att ge dessa vandringspriser ett nytt liv och föra deras golfhistoria vidare. Därför skänkte tävlingsledarna Bengt Larsson och Claes Kvist var sitt vandringspris till lagtävlingarna och museet ett var till de individuella klasserna.

Prisutdelningen avslutades med att lotta ut några greenfeebiljetter skänkta av klubben och några flaskor vin skänkta av tävlingsledningen. 

Stora tack till Landskrona GK för ett väldigt fint värdskap, till Svenska golfmuseet för spännande upplevelser, till Brasseriet för jättegod mat och till Tomas Johansson för att du kläckte idén om en tourfinal.

Segrarna i bruttoklassen

Vinnare i lagtävlingen Brutto - Southern Hickory Tour. Patrik Andersson, Christina Elmér och stand-in för Mats Rodenstam. Vandringspriset, syns i bakgrunden, skänkt av Claes Kvist.

Vinnarna netto

Vinnare i lagtävlingen Netto - Southern Hickory Tour. Tomas Tedvik, Åke Ivar, Joakim Andersson och Bengt Larsson som skänkt vandringspriset.