Nyhetsarkiv

Höstmöte i Sörmlands vackra skärgård

 SGS Trosa 17  SGS Trosa 18

I år gästade Sällskapet Trosa Golfklubb mitt i den Sörmländska skärgården. Vi hälsades välkomna av Kent Wäppling som tillsammans med SGS Andreas Alsén anordnat en mycket trevlig höstträff.

Trosa GK billdades tidigt 70-tal. De första 9 hålen invigdes 1974 av Sven Tumba och John Cockin. Nuvarande klubbchef John Darling skrev 1996 första kapitlet av klubbens historia. Förordet inleds med:

”Efter idogt letande efter material till denna skrift insåg jag hur snabbt klubbens historia skulle ha kunnat passera obemärkt om det inte varit för personer som vatit med från klubbens begynnelse och kunnat hjälpa mig att dokumentera klubbens historia.”

SGS ordförande framhöll att ett av Sällskapets viktigaste syften just är att uppmuntra klubbar att dokumentera sin historia och hur framsynt det var av Trosa GK och John Darling att göra det innan det var för sent. En bortglömd historia går aldrig att återskapa och en viktig del av klubben har gått förlorad.

Peter Berggren lotsade oss på ett fängslande sätt igenom klubbens historia från 1996 fram till idag.

24 spelare deltog i matchspelet, fyrboll bästboll. Lätt duggregn lyckades inte förstöra den goda stämningen  och den härliga känslan av att spela på en seasidebana med linkskaraktär. Trosa GK var för svåra för SGS och vann slaget om ”den gamla klubban” med siffrorna 3,5 mot 2,5.

SGS Trosa 19

SGS Trosa 20