Nyhetsarkiv

Classic Golf Persimmon & Blades Memorial 13 aug Jönköpings GK

Det känns redan när man promenerar upp genom tallskogen från parkeringen till klubbhuset att det är klassisk svensk golfmark.

Här har en lång rad mästerskap spelats med vinnare som Peter Chamberlain, Johan Jöhncke och John Cockin. Även Henrik Stenson har tävlat här, men inte vunnit.

Klubben är från 1936 och Sveriges 14e äldsta och ligger ”mitt i Sverige” inom köravstånd över dagen från regionerna i Malmö, Göteborg och Stockholm.

JonkopingGK 04  JonkopingGK 03

När vi provspelade banan fann vi en klassisk layout i vacker park/skogsmiljö med utmanande höjdskillnader och sluttningar som belönar god spelstrategi och precisa slag.

Det känns som att det här måste vara den idealiska platsen för Golfhistoriska sällskapets nya tävling för att uppmärksamma epoken med spelare som Jack Nicklaus, Gary Player, Seve Ballesteros m fl och våra egna pros från den här epoken t ex Gunnar Mueller och Anders Forsbrand.

JonkopingGK 01  JonkopingGK 02

Det handlar alltså om sällskapets nya tävling i Klassisk Golf, dvs spel med stålskaftade bladklubbor och med träklubbor med riktiga trähuvud.

Många av oss i föreningen började för länge sedan sitt golfspel med klubbor av den här typen och får nu chansen att spela med dem igen.Tag chansen att uppleva golfen som den var när vi var unga. Ta fram ditt gamla set, eller hör av dig till oss så ser vi till att du kan låna eller hyra de klubbor du saknar.

Vi spelar 18 hål slagtävling i både scratchklass om ett särskilt vandringspris till Henry Cottons minne och en nettoklass.

Utrustningsregler, boendetips mm och anmälan hittar du på GIT: https://mingolf.golf.se/Competition/2722694 . Se även tävlingens hemsida där du också anmäler dig till den golfhistoriska middagen: https://www.golfhistoriska.se/aktiviteter/classic-golf-memorial.

Ingvar Ritzén & Andreas Alsén som tillsammans besökte klubben nyligen VIDEO Hälsning

Svenska Golfhistoriska Sällskapet, Solrosvägen 4, 263 62 Viken. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Personuppgiftspolicy

© 2022 Copyright Svenska Golfhistoriska Sällskapet