Nyhetsarkiv

Årsmötet på Göteborgs Golf Klubb - Georg Kittel utsågs till hedersmedlem

Svenska Golfhistoriska Sällskapet (SGS) höll sitt uppskjutna årsmöte 2021 på Hovås den 20 augusti.

Miljobild Hovas 2021

 

Dagen inleddes med lagmatchen om Harry Vardon Trophy mellan de äldre klubbarna och de något yngre. De äldre utgjordes den här gången av enbart spelare från Göteborgs GK (GGK) och de yngre av spelare från andra klubbar. Således Göteborg mot resten av Sverige.  Det blev åtta fyrbollsmatcher och en singelmatch. En mycket jämn och spännande uppgörelse. Först i sista matchen avgjordes det till Göteborgs fördel som vann med 5 – 4.

Samlingsbild SGS 2021

Christian puttar pa Sveriges aldsta hal 01 Hans Bjorn

damboll 01

Forelasning FinnSorvik

Efter golfspelet och en öl på terrassen i strålande sol följde ett lika strålande föredrag av Claes Olsson (ordförande i GGK:s golfhistoriska kommitté) om den mångfaldige svenska mästaren Finn Sörvik.

Göran Nyström berättade kort om den nya spännande inriktning som golfmuseet kommer att visa upp vid sin nystart 2022.

På  årsmötet framgick att vi har god ekonomi. Det poängterades att vi förutom hickoryeran även vill spegla perioden med blad- och persimmonklubbor medelst tävlingar.  Vi kommer att förära medlemmarna en golfhistorisk bok varje år, åtminstone de fyra närmaste åren.  Ny styrelse och nya revisorer valdes i enlighet med valberednings förslag. Sittande valberedning valdes om. 

En av kvällens verkliga höjdpunkter var att årsmötet med kraftigt bifall tillstyrkte att utse Georg Kittel till hedersmedlem. Styrelsen har också fått in många mejl från medlemmar som inte kunde närvara fysiskt men som med hela sin själ uttryckte sin glädje över att Georg får denna mycket välförtjänta utmärkelse. Naturligtvis var det också extra speciellt för Georg att ta emot utnämningen till hedersmedlem i exakt samma lokal som han själv för tre år sedan lämnade över ett sådant bevis till nyss bortgångne Göran Zachrisson. Georg berättade kort om sina kontakter med Göran de senaste åren.

Georg med diplomet 01  Georg med diplomet 02

Kvällen avslutades med middag där vi till kaffet firade vårt 25-årsjubileum med bildspel, anekdoter och en exposé över vad vi åstadkommit. De som var med både i Sigtuna 1996 och nu på Hovås 25 år senare såg inte en dag äldre ut. Glädjande är också att antalet medlemmar har ökat till över 800 personer och stödjande medlemmar till 28 klubbar eller andra golforganisationer.

Svenska Golfhistoriska Sällskapet, Solrosvägen 4, 263 62 Viken. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Personuppgiftspolicy

© 2022 Copyright Svenska Golfhistoriska Sällskapet