Skip to main content

Nyhetsarkiv

DE FÖRSTA INOM SVENSK GOLF

01 de forsta inom svensk golf framsida

Golfhistoriska Sällskapet (SGS) har producerat en ny bok, De första inom svensk golf.

 02 Ida Sager 05 Henry lindberg04 Falsterbo klubbhus  03 Arendal familjen

Den handlar om tidiga eldsjälar och pionjärer inom golfen i vårt land, om familjen Sager i Ryfors och Stockholm, om "den svenska golfens fader" Viktor H Setterberg, om de första golfspelande damerna, om de första klubbarna och mycket mer.

Boken har distribuerats som en bonus till SGS medlemmar.  Den finns också att beställas på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för 200 kr plus porto.

Några röster om boken.

" Vilken jättefin bok och kul läsning samt fantastiskt roliga bilder att titta på!" Marie Wennersten-From, PGA Club Professional, eurotourvinnare och flerfaldig svensk mästare.

 "Vilken helt fantastisk bok!! En pärla som kan läsas om och om igen. Kompletterad med härliga bilder. Har ni inte boken, köp den!!! Ett måste för dem som älskar golfhistoria!" Olle Dahlgren elitgolfare med vinst i bl.a. Skandinaviska Internationella Matchmästerskapen (SKIM). 

”Det var med stort intresse som jag följde framväxten av ”De första inom svensk golf” och jag kan bara konstatera att boken blir en guldgruva och ett referensverk för alla som vill dyka ned i den tidiga svenska golfhistorien. Bildmaterialet överträffar det mesta jag sett i såna här sammanhang och bidrar starkt till läsglädjen.”  Anders Engström erfaren skribent och golfhistoriker.

”En både underhållande och informativ bok som i text och bild ger en inblick i hur golfsporten växte fram i Sverige. Boken får mig att längta till sommarens hickory ronder och hur spelet en gång spelades.” Ola Welander, Ordförande i SGF:s Regelkommitté.