Nyhetsarkiv

Lolo Dahl har lämnat oss

Lolo somnade stilla in den 30 mars. Många av sina 83 år ägnade Lolo åt golfen. Inte så konstigt då hon var dotter till en av Sveriges mest betydande pro och golfbanearkitekt, Douglas Brasier. Som barn tillbringade Lolo mycket av sin tid i pappas shop och och blev med tiden även hon en mycket duktig golfare. Hon vann Svenska Juniormästerskapet 1959 och spelade året därpå final i SM. För oss som började spela golf på Hovåsbanan sent 50-tal var Lolo en förebild både som människa och spelare.

Lolo SHM 2004 Styrelsen 2006, Bo Wickberg Åke Skeppare Lennart Molander Lolo Dahl Hasse Bergdahl Peter Flack

                                             

Lolo blev tidigt medlem och styrelseledamot i SGS. Hon var starkt bidragande till Sällskapets positiva utveckling det första decenniet. Hon författade bl. a. vår första golfhistoriska skrift som handlade om Vikto Hugo Setterberg. Hennes golfhistoriska intresse varade livet ut och hon kommer alltid vara en del av vår historia. 

I SGS Årsskrift 2002 finns en artikel ”Historien om en far och endotter” där Lolo berättar för Pehr Thermaenius om sin pappa och sig själv- Tryck på länken så kommer du till artikeln. pdfPDF [Länk till Båstad GK]

 

Hovås april 2022
Bengt Larsson

Svenska Golfhistoriska Sällskapet, Solrosvägen 4, 263 62 Viken. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Personuppgiftspolicy

© 2022 Copyright Svenska Golfhistoriska Sällskapet