Nyhetsarkiv

Vår- och årsmötet på anrika Stockholms Golfklubb

Kevinge SGK Hem

 

Dagen började med golf på Kevingebanan som är under restaurering. Det är 90 år sedan banan ritades av firman Colt, Allison & Morrisson. Ambitionen är inte att exakt återställa 1932 års bana utan fastmer skapa en bana som firma Colt skulle ha ritat den idag. Det var intressant och utmanande att spela på en bana under rekonstruktion. Den sedvanliga lagmatchen mellan de äldre och de något yngre klubbarna visade tydligt att gammal är äldst. De äldres non playing captain Lasse Tengstrand sporrade sin spelare till en förkrossande seger med 4-1.

Gruppbild 01 5. Lasse T trofen

Efter golfen höll bankommitténs ordförande Per Jacobsson ett mycket spännande föredrag om just projektet att tillsammans med banarkitekt Christian Lundin restaurera banan. Vad gick bra, vilka stötestenar dök upp under resans gång och hur bannas 90-åriga historia skulle gestaltas i olika banutformningar. Inte minst den senare delen var mycket intressant.

På årsmötet som följde togs det upp några av 2021 års höjdpunkter inom SGS:
• Att antalet medlemmarna för första gången översteg 800 personer. (Tillströmningen har fortsatt under 2022 och under själva årsmötesdagen fick vi tre nya medlemmar och gick då från 898 till 901 medlemmar.)
• Att SHM Match hade fått utökat antal deltagare och för första gången gick på Sönnertorps GK, en pärla på Bjärehalvön.
• Att vi nu även anordnat en tävling som speglar perioden med vackra persimmon- och bladklubbor.
• Ett härligt Höstmöte på Halmstads GK, där Gunnar Carlander var non playing captain för Halmstads lag.
• Att vi välförtjänt utsåg Georg Kittel till hedersmedlem.
• Att SGS och dess medlemmar under hösten samlat in hela 166 000 kr till Golfmuseet, ca 200 kr per medlem. Mycket imponerande! Ett stort tack till alla som bidragit.

Georg o Bengt utmarkelser

Ny styrelse valdes i enlighet med valberedningens förslag. Bengt Larsson, Göteborgs GK, omvaldes som ordförande på ett år. Som ledamöter omvaldes Carin Bergdahl, Bokskogens GK och Christian Hedberg, Västerås GK på två år. Då Tomas Johansson avböjt omval valdes Johan Johansson, Falkenbergs GK till ny ledamot på två år.

2. HansBolin JohanJohansson BengtRudberg Ingvar Ritzen
Fr.v. Hans Bolin, Johan Johansson - ny styrelseledamot, Bengt Rudberg - jämnårig med banan som hanterade sina klassiska klubbor på ett formidabelt sätt och Ingvar Ritzén - tävlingsledare.

 

Stig Persson och Stefan Lindvall, båda Ljunghusens GK, omvaldes som revisorer på ett år. Till valberedningen omvaldes Svante Hansson, Hulta-Bollebygds GK, och Jonas Fack, Helsingborgs GK. Sten Forsberg, Lidingö GK har ett år kvar på sin mandatperiod och utsågs som sammankallande.

Georg Kittel avtackades efter fyra år som redaktör för vår årsskrift. Författarna till boken "De första inom svensk golf" tilldelades stipendium om 3 000 kr var ur Anders Jansons Minnesfond och diplom.

Kvällen avslutades med middag och prisutdelning. Som tack till Stockholms Golfklubbs fina värdskap överlämnade SGS som gåva The Exhibition, en hickorydriver ritad av Ted Roberts och en gång i tiden ingående i ett av hans egna set.

Ted Roberts klubba

Svenska Golfhistoriska Sällskapet, Solrosvägen 4, 263 62 Viken. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Personuppgiftspolicy

© 2022 Copyright Svenska Golfhistoriska Sällskapet