Skip to main content

Nyhetsarkiv

Inbjudan Classic Golf P&B Memorial 14 juli på Jönköpings GK

SVENSKA GOLFHISTORISKA SÄLLSKAPET inbjuder till Classic Golf P&B Memorial 14 juli på Jönköpings GK.
 

Finalisterna 2022 

2022 års brutto vinnare Andreas Alsén.

Det känns redan när man promenerar upp genom tallskogen från parkeringen till klubbhuset att det är klassisk svensk golfmark.

Här har en lång rad mästerskap spelats med vinnare som Peter Chamberlain, Johan Jöhncke och John Cockin. Även Henrik Stenson har tävlat här, men inte vunnit.

Klubben är från 1936 och Sveriges 14e äldsta och ligger ”mitt i Sverige” inom köravstånd över dagen från regionerna i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Se denna fantasiska artikel som Svensk Golf gjorde om förra årets tävling LÄNK

Tävlingen

Spelformer mm. 18 håls slagtävling med scratchklass mixed om titeln "Classic Champion of the Year", som får minnesmedalj (herr och dam) och inteckning i ett nytt vandringspris, och nettoklass för herrar och damer. Engelsk boll 1.62" får användas, men inte avståndsmätare. Läkarintyg krävs för att använda golfbil. Tävlingsronden kommer inte vara handicapgrundande.

Tävlingen spelas med stålskaftade autentiska trä- och bladklubbor från den klassiska perioden efter hickoryeran och fram till och med den moderna golfen tog över omkring 1990. För övriga utrustningregler se tävlingens sida LÄNK

Anmälan: LÄNK

Startavgiften: 100 kr.

Greenfee: 375 kr

Inspel dagen innan: 200 kr

Efter tävlingen sker prisutdelning på klubben.

Middagen är en viktig del av denna golfhistoriska träff. Middag är på klubben fredag 14 juli ca 18.00 i klubbhuset , 2 rätter, prisutdelning under middagen. För ytterligare information och för att lämna särskilda önskemål.

Pris: 225 kr

Inbjudan som PDF Skicka gärna denna vidare till ALLA er golfbekanta

rSHMM 01