Skip to main content

Nyhetsarkiv

Julhälsningar ifrån Svensk Golfhistoriska Sällskapet

Snart är året 2023 till ända och vi har inom Svenska Golfhistoriska Sällskapetupplevt både sorg och glädje.

Det var väldigt tungt för många av oss när vår ordförande Bengt Larsson lämnade oss den 5 februari. Bengt var en starkt drivande kraft i SGS och vi saknar honom så mycket. Tack Bengt för allt du gav oss av ditt kunnande och din vänskap.

Men vi hade mycket som vi gladde oss över 2023.

Jag tänker på årsmötet som vi hade på Ljunghusen. Förutom trevliga aktiviteter och ett väl genomfört årsmöte, där jag blev vald till ordförande, fick jag den stora äran att lämna över Hedersmedlemskapet i SGS till Liv Wollin. I mina tidiga tonår så var det henne man följde inom golfen och det var alltid en höjdpunkt när Sportspegeln på TV visade upp något klipp med Liv.

Liv Johan

Efter två lyckade arrangemang på Sönnertorp och i Jönköping så var nog Svenska Hickory Mästerskapen i Växjö det stora glädjeämnet. Växjö GK skall vara väldigt stolta över detta väl genomförda mästerskap med över 100 deltagare.

SHM Vinnare Pristagarna SHMM 2023 Calssic 2023

Höstmötet på Upsala GK och matchen på Bro Bålsta i Anders Janssons minne skall ej heller förglömmas.

Vi vill välkomna Pär Eliaeson som vår nye årsskrifts redaktör, har ni några artikeluppslag till vår årsskrift så var inte blyga för att förmedla dem till Pär.Se Pärs presentation på vår hemsida.

Med tillförsikt ser vi fram emot en bättre och fredligare värld 2024 och att SGS arrangemang skall vara välbesökta och omtyckta, se i vår kalender på hemsidan vad som är på gång för 2024

Water Club Utsallning Ljunghusen

Med dessa rader vill styrelsen önska alla medlemmar en riktigt

God jul och ett Gott Nytt År. 

Johan Johansson, Ordförande Svenska Golfhistoriska Sällskapet.