Skip to main content

Nyhetsarkiv

Rapport från Vårkickoff i Landskrona

Landskrona

Fredagen den 19/4 samlades 20 medlemmar för Sällskapets nya tradition ” Vårkickoff ” på Landskrona GK och Svenska Golfmuseet.
Dagen började med att museets intendent, Göran Nyström, visade runt på det moderniserade museet som numera huserar på andra våningen av golfklubbens lokaler.
Representanter för Kristianstads GK, Christer Nilsson och Peter Sandgren pratade därefter om sin klubbs 100-åriga historia. KGK är en klubb som fostrat många elitspelare men också haft en intressant utveckling från den ursprungliga banan på Rinkeby till dagens moderna 36-håls anläggning.
Efter en stärkande lunch gav sig sedan deltagarna ut på Hildesborgsbanan för spel i 4 grader och hårda vindar med olika utrustningar. Bäst bland hickoryspelarna lyckades Mattias Andersson och bland Classic/moderna hade Hasse Bergdahl den bästa dagen. Även bästa dam fick ta emot ett pris och det var Amelie Tham.
Prisutdelningen förrättades i samband med middagen på Erikstorps Kungsgård där Hasse Bergdahl också höll ett kort historiskt föredrag om Sällskapets och Museets gemensamma historia, men han nämnde också lite om skillnaden mellan arvet av ”demokratisk” och ”odemokratiskt” golf beroende på om golfen spreds från Skottland eller England. I Sverige fick vi golfen från England (odemokratisk och exkluderande kultur) medan Nordamerika fick golfen av skottarna (demokratisk och inkluderande).