Skip to main content

Svenska Golfhistoriska Sällskapets program 2024

Samling på Torekovs Golfklubb inför Golfhistoriska Sällskapets höstmöte 2015.

Verksamhetsplan för Svenska Golfhistoriska Sällskapet

Utveckla samarbetet med klubbhistoriker, golfklubbar och lokala golfhistoriska sällskap i Sverige och med nationella sällskap utomlands liksom med andra relevanta golfsammanslutningar. Erbjuda golfklubbar m.fl. att genomföra golfhistoriska träffar, föreläsningar och seminarium.

April — SGS Årsskrift
Den 28:e årgången av Golfhistoriska Sällskapets Årsskrift skickas ut till alla medlemmar i slutet av april/början av maj.

19 Aprili — Vår Kick Off Landskrona GK
Tillsammans med Golfmuseet och Landskrona GK arrangerar vi en Vår Kick Offmed visning av museet, golfspel samt historiskt föredrag. Klicka för inbjudan.

7 juni — Årsmöte (Harry Vardon Trophy)
Sällskapets vår- och årsmöte hålls i år på Göteborgs Golf Klubb GK. I programmet ingår spel om Harry Vardon Trophy, golfhistoriskt föredrag, årsmötesförhandlingar och middag.  Läs mer här.

29-30 juni — 12:e Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel
Årets matchspel spelas på Falkenbergs GK. Läs mer här.

3-4 augusti — 25:a Svenska Hickorymästerskapet
Lundsbrunns Golfklubb står värd för Svenska Hickorymästerskapet 2024, av många betraktat som världens främsta och tuffaste hickorymästerskap. Läs mer här.

xx september — Höstmöte (Slaget om den gamla klubban)
Höstmötet 2024 hålls i år på Köpings GK. Vi träffas där för spel om Den Gamla Klubban, vilket föregås av lunch och ett golfhistoriskt föredrag. Läs mer här.

9 augusti — 4:a Mästerskapet i Klassisk Golf
Stokholms Golfklubb står värd för Mästerskapet i Klassisk Golfl 2024. Läs mer här.

22 september — Anders Jansons Minne
Som vanligt möter vi Brå-Bålsta Golfklubb i en prestigefylld hickorymatch om trofén Anders Jansons Minne, i år för 22:e gången. Läs mer här.